EthiopiŽ
EthiopiŽ
Het is geen alledaags land maar een veelzijdig land. Je waan je soms in de Middeleeuwen en zie je obelisken, kastelen, kloosters met mooie muurschilderingen, kerkschatten en eeuwenoude rotskerken. In het zuiden tref je savannes aan. Het is hier waar je de stammen Mursi, Hamar en Konsco aantreft. Verder heb je het Bale-gebergte. Je gaat naar Addis Abeba en ziet eeuwenoude kloosters op de eilandjes in het Tanameer. Wat een fraaie muurschilderingen en kerkschatten zijn hier. In Gondar zijn ook kastelen en kerken met freco's. In Axum vind je oude obelisken en wordt gefluisterd dat hier de Ark des Verbond bewaard wordt. In Lalibela geloof je je ogen niet. Orthodoxe kerken, in de rotsen uitgehouwen. Ook de natuur is aanwezig. In de Rift Vallei is een krater waar mannen brokken zouthoudende modder bewerken. Het Bale-gebergte leent zich ook goed voor wandelingen. Vogels, bloemen, watervallen en de reuzenlobelia zijn er te bewonderen. Je kunt op een boot de krokodillen tegemoed gaan. Het zijn wel de grootste van Africa! De al eerder genoemde stammen hebben zo hun "uithangbord". De Konso hebben angstig kijkende totempalen. Mursi vrouwen dragen een kleischotel in de onderlip. De Hamar vrouwen versieren zich met ringen om nek, armen en benen. Een bezoekje aan de weekmarkt is indrukwekkend. (uit: Sawadee reisgids 2009)


Rondreis EthiopiŽ
Route 29-daagse reis:

Dag 01 Addis Abeda-Ethiopean Airlines
Dag 02 Addis Abeba
Dag 03-04 Vlucht naar Bahir Dar
Dag 05 Gondar
Dag 06-07 Simien gebergte
Dag 08-09 Axum
Dag 10 Vlucht naar Lalibela
Dag 11-12 Lalibela
Dag 13 Vlucht naar Addis Abeba
Dag 14 Wondo Genet
Dag 15-16 Arba Minch
Dag 17 Konso
Dag 18-19 Turmi
Dag 20-21 Jinka
Dag 22-23 Yabello
Dag 24 Awassa
Dag 25 Dodola
Dag 26 Bale Gebergte
Dag 27 Lake Langano
Dag 28 Addis Abeba, vlucht naar Brussel
Dag 29 Vlucht naar Brussel
Foto's zien? Klik op:Addis Abeba, Tanameer en GondarSimien gebergteAxum en LalibelaStammenBale gebergte

Vakantie in EthiopiŽ - 2009
Deze keer stonden er twee landen op mijn lijstje. “f naar Cuba Úf naar EthiopiŽ. Dat was de vraag. Het is EthiopiŽ geworden en heb daar geen spijt van gekregen. Er moest vanuit BelgiŽ gevlogen worden en helaas niet vanuit Amsterdam. Maar goed wat maakt het uit als je van reizen houdt, nietwaar? Maar erg hindelijk is dit niet gebleken. Met een groep bestaand uit 8 personen is EthiopiŽ uitvoerig bekeken en gefotografeerd. Ik hoop dat het bekijken van de foto's veel plezier zal brengen.
Belangrijke (www)links.

Vragen / opmerkingen.
Heb je vragen of opmerkingen? Stuur mij een mailtje!.
Reistip 2010
Als je altijd al een idee had om eens naar Zuid Amerika te gaan. Om landen te zien zoals Chili inclusief Paaseiland, ArgentiniŽ, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Peru, Suriname, Ecuador en de GalŠpagos Eilanden en Antarctica, kijk dan eens de op de beginpagina Zuid Amerika. Wellicht word je op een idee gebracht.
Begin van deze pagina

Begin rondreis EthiopiŽBeginpagina