West Papua


West Papua, de weg naar het stenen tijdperk.
West-Papua, het voormalige Irian Jaya, vormt de westelijke helft van het op één na grootste eiland ter wereld. Het binnenland is begroeid met dicht oerwoud en hoge bergen. Er zijn twee trekkings in de Baliemvallei: een driedaagse door glooiend heuvellandschap van de noordelijke Baliemvallei en een zesdaagse tocht door de zuidelijke Baliemvallei waar bergen hoger en moeilijker begaanbaar zijn. Er wordt zo'n zes uur per dag gelopen. Tijdens de meerdaagse voettochten door de Baliemvallei kom je in aanraking met interessante culturen, feesten en gebruiken van de Lani´s en Dani´s. Zo lang bekend is dit niet omdat beide volkeren eerst in 1938 "ontdekt" zijn. Men kwam in contact met mannen die voorzien waren van een peniskoker en vrouwen met een nokin (= een gehaakt boodschappennetje) op de rug. Het contact met de mensen zal in zekere mate intensief zijn en zo leer je het dagelijkse leven van de mensen kennen.
Het eiland Biak is tropisch en van een andere orde dan de Baliemvallei. Vele mangroves, lagunes en uitgestrekte bossen. Er wordt door de jungle gevaren en het eiland Rani bezocht waar wordt overnacht in een houten huis op palen. Het eiland Bunaken is omgeven door koraalriffen en er kan zo ontspannend afgesloten worden op het strand.
(uit: Sawadee reisgids 2008)Rondreis West Papua
Route 30-daagse reis:

Dag 01       vlucht naar Bali met Singapore Airlines
Dag 02-03 Bali
Dag 04       vlucht naar Jayapura / Sentani
Dag 05       vlucht naar Wamena
Dag 06-08 trektocht noord Baliemvallei
Dag 09       Wamena
Dag 10-16 trektocht zuid Baliemvallei
Dag 17       Wamena
Dag 18       vlucht naar Jayapura / Sentani
Dag 19       vlucht naar Biak (kanotocht)
Dag 20       boottocht Rani
Dag 21-22 boottocht Biak
Dag 23       vlucht Makassar
Dag 24       vlucht Manado
Dag 25-28 Bunaken
Dag 29-30 vlucht via Singapore naar Amsterdam
Landkaart

Foto's zien? Klik op:Bali - Wamena


Noord Baliemvallei


Zuid Baliemvallei


Biak - Makassar


Bunaken

Vakantie op West Papua - 2008
Een kleine opmerking over de geplaatste foto's op deze site is m.i. op zijn plaats. De opzet van deze site is, om nu eens geen lappen tekst te plaatsen maar nagenoeg alleen foto's te weergeven. Het geeft een mooi beeld van het land zelf en de wijze zoals ik die beleeft heb. Daarnaast wordt je m.i. eerder "gepakt" door het land vanwege foto's. Verder kun je je eigen fantasie gebruiken hoe het land is, wat er te beleven vtitle en wie je zoal tegenkomt. Voor West Papua is dat in tegenstelling tot vele landen erg apart. Waar loopt men met peniskokers? En waar bestond nog niet zo erg lang geleden koppensnellers?
Ja, juist op West Papua! Veel kijkplezier.
Vragen / opmerkingen.
Heb je vragen of opmerkingen? Stuur mij een mailtje!.Reistip 2010
Als je altijd al een idee had om eens naar Zuid Amerika te gaan; om landen te zien zoals Chili inclusief Paaseiland, Argentinië, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Peru, Antarctica, Venezuela, Suriname, Ecuador en de Galápagos Eilanden. kijk dan eens de op de beginpagina Zuid Amerika. Wellicht word je op een idee gebracht.Belangrijke (www)links.Begin van deze pagina

Rondreis West PapuaBeginpagina